MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Pszenna rolada z serem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

2 Porcje

1.0

1

Dodaj do planów


Pszenna rolada z serem

Dodaj do planów


Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

10 min.

Porcje

2

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Szybko i łatwo. Szybkie i łatwe w przygotowaniu, gdy po pracy jest mało czasu.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 5

Porcje:

1.

Chleb pszeniczny - 63 g

2.

Twarożek 5% - 78 g

3.

Ziarna czarnego pieprzu - 2 g

4.

Zielona cebula - do smaku

5.

Jajka - 1 szt.

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

9%

Tłuszcz

6г

🍚

58%

Węglowodany

38г

🥩

33%

Białko

22г

🔥

292

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 2 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Zważ ser.

Zważ ser.
2

Krok 2

Dodaj jajko.

Dodaj jajko.
3

Krok 3

Drobno posiekaj warzywa, dodaj do mieszanki.

Drobno posiekaj warzywa, dodaj do mieszanki.
4

Krok 4

Drobno posiekaj ser. Można mieć mniej, ale lubię jak jest dużo i się rozciąga)

Drobno posiekaj ser. Można mieć mniej, ale lubię jak jest dużo i się rozciąga)
5

Krok 5

Czosnek rozgniatamy, sól i pieprz do smaku.

Czosnek rozgniatamy, sól i pieprz do smaku.
6

Krok 6

Dobrze wymieszaj mieszaninę.

Dobrze wymieszaj mieszaninę.
7

Krok 7

Odetnij dwie warstwy bułki pszennej, złóż ją na całej szerokości warstwy, krótszy bok powinien być na tyle szeroki, aby złożona bułka zmieściła się w blaszce. Ja biorę taką bułkę, z moich obserwacji wynika, że ​​jest gęstsza niż zwykła pita i mniej się rwie niż chleb pita.

Odetnij dwie warstwy bułki pszennej, złóż ją na całej szerokości warstwy, krótszy bok powinien być na tyle szeroki, aby złożona bułka zmieściła się w blaszce. Ja biorę taką bułkę, z moich obserwacji wynika, że ​​jest gęstsza niż zwykła pita i mniej się rwie niż chleb pita.
8

Krok 8

Rozłóż mieszaninę w jednej warstwie cienką warstwą.

Rozłóż mieszaninę w jednej warstwie cienką warstwą.
9

Krok 9

Przykrywamy drugą i zwijamy rulon.

Przykrywamy drugą i zwijamy rulon.
10

Krok 10

Smażyć z obu stron na małym ogniu pod przykryciem na złoty kolor, aby ser się roztopił.

Smażyć z obu stron na małym ogniu pod przykryciem na złoty kolor, aby ser się roztopił.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone