Dodaj do planów
Czas gotowania
1 godz.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Kawior z buraków to nie tylko bardzo zdrowe danie, ale także doskonale wpisujące się na świąteczny stół. Proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 6
Porcje:
Uzbeckie złote rodzynki - 50 g
Orzech włoski - 17 g
Cukier granulowany - 1 szt.
Ziarna czarnego pieprzu - ½ szt.
Cebula - do smaku
Buraczany - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
12г
🍚
Węglowodany
74г
🥩
Białko
7г
🔥
Kcal
Najpierw oczyść, umyj i pokrój średnią cebulę w kostkę. Na głęboką patelnię wlać odrobinę oleju. Wybierz rodzaj oleju według własnego uznania. Miałem nierafinowany olej słonecznikowy. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią przygotowaną cebulę. Smaż cebulę na złoty kolor.
Podczas smażenia cebuli obierz buraki. Umyjmy się I posiekaj słomką. Polecam kroić nożem lub używać koreańskiej tarki do marchwi.
Do cebuli na patelni dodajemy pokrojone buraki. Mieszamy. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu we własnym sosie, od czasu do czasu mieszając. Gdy buraki będą już w połowie gotowe, dodaj sól, cukier, mielony czarny pieprz, rodzynki, orzechy włoskie, sok z cytryny i ocet. Możesz dodać coś: sok z cytryny lub ocet. Gotuj, aż będzie gotowy. Na kilka minut przed wyłączeniem dodaj drobno posiekany czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj. Wyłącz kuchenkę i pozwól jej zaparzyć.
Kawior z buraków można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kawior z buraków udekorowany świeżą zieleniną będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. A niezwykły smak mile zaskoczy Twoich gości. Smacznego!
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku