PREMIUM
@lekting
Trudność: Łatwa
2 Porcje
5.0
1
Dodaj do planów
Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
15 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Gorąca czekolada po włosku to dekadencja przypominająca budyń czekoladowy!
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Kakao w proszku - 3 łyżka
Skrobia kukurydziana - 1 łyżka
Cukier - do smaku
Porcje:
🥓
Tłuszcz
8г
🍚
Węglowodany
127г
🥩
Białko
11г
🔥
Kcal
W małym rondlu wymieszaj kakao i cukier. Wymieszaj 1 1/2 szklanki mleka w rondlu, aż cukier się rozpuści. Rozpal ogień powoli; powoli doprowadzaj mieszaninę do delikatnego wrzenia.
W małej misce wymieszaj 2 łyżki mleka ze skrobią kukurydzianą; powoli wymieszaj zawiesinę skrobi kukurydzianej z mieszanką kakaową. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż gorąca czekolada uzyska konsystencję przypominającą budyń, 2 do 3 minut.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku