MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Suflet serowy-jabłkowy z cynamonem

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

4 Porcje

5.0

1

Dodaj do planów


Suflet serowy-jabłkowy z cynamonem

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

10 min.

Porcje

4

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Suflet twarożkowo-jabłkowy z cynamonem

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 7

Porcje:

1.

Twarożek 0% (niskotłuszczowy) - 240 g

2.

Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 150 g

3.

Jadalna żelatyna - 10 g

4.

Cynamon - 1 g

5.

Mleko skondensowane bez cukru - 240 g

6.

Sztuczny miód - 1 g

7.

Cukier granulowany - 20 g

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

16%

Tłuszcz

23г

🍚

37%

Węglowodany

54г

🥩

47%

Białko

68г

🔥

693

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 4 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Twarożek, żelatyna, mus jabłkowy z przyprawą do strudla, mleko, cynamon, wanilia.

Twarożek, żelatyna, mus jabłkowy z przyprawą do strudla, mleko, cynamon, wanilia.
2

Krok 2

Twarożek, mus jabłkowy w misce miksującej

Twarożek, mus jabłkowy w misce miksującej
3

Krok 3

Rozpuść żelatynę w gorącym mleku (zgodnie z instrukcją)

Rozpuść żelatynę w gorącym mleku (zgodnie z instrukcją)
4

Krok 4

W razie potrzeby dodaj słodzik do mieszanki

W razie potrzeby dodaj słodzik do mieszanki
5

Krok 5

Ubij blenderem

Ubij blenderem
6

Krok 6

Przelać do foremek i wstawić do lodówki do stężenia.

Przelać do foremek i wstawić do lodówki do stężenia.
7

Krok 7

150g.×2 szt., 160g., 200g.

150g.×2 szt., 160g., 200g.
8

Krok 8

Można podawać z jagodami.

Można podawać z jagodami.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Odkryj smak Japonii: Rice curry – proste i aromatyczne danie

Дана

1586

Kcal

60

Białko

50

Tłuszcz

216

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone