MealWings

Artykuły

Kontakty

Diet

NEW

Wegański majonez

Maksym

PREMIUM

@lekting

Trudność: Łatwa

35 Porcje

3.0

2

Dodaj do planów


Wegański majonez

Dodaj do planów


Czas przygotowania

10 min.

Porcje

35

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Ten wegański majonez z mlekiem sojowym, musztardą Dijon, octem jabłkowym i solą morską świetnie smakuje jako dip do surowych warzyw lub smarowany chlebem.

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 4

Porcje:

1.

Mleko sojowe - 1 szklanka

2.

Ocet jabłkowy 6% - 1 łyżka

3.

musztarda Dijon

4.

Sól morska - 1 łyżeczka

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

17%

Tłuszcz

4г

🍚

54%

Węglowodany

13г

🥩

29%

Białko

7г

🔥

110

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 35 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

W blenderze połącz mleko sojowe, ocet jabłkowy, musztardę Dijon i sól morską; mieszaj, aż będzie gładka. Powoli dodawaj olej cienkim strumieniem, cały czas pracując mikserem, aż majonez będzie gęsty, ale wciąż płynny.

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Podobne przepisy

Ostry zupa rybna z pomidorami: rozgrzewający smak zimy

Эмилия

1278

Kcal

109

Białko

42

Tłuszcz

121

Węglowodany

Komentarze

MealWings

Strona główna

Kontakt

Katalog przepisów


© 2025 MealWings / mealwings.com / Przepisy kulinarne | Przepisy krok po kroku ze ZDJĘCIAMI - MealWings

Wszystkie prawa zastrzeżone