Dodaj do planów
Czas przygotowania
15 min.
Czas gotowania
20 min.
Porcje
2
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Świetny początek dnia, lekki, serowy budyń. Zewnętrznie przypomina kwiat słonecznika. Dzieci naprawdę to lubią. Zjada natychmiast. Przepisów na pyszne zapiekanki jest wiele. Ale moje słońce nie zawiera absolutnie żadnej mąki, kaszy manny, kwaśnej śmietany ani cukru. Smak nadaje naprawdę świeży, ciężki twarożek Wołogdy.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 3
Porcje:
Twarożek 5% - 400 g
dynia piżmowa - 38 g
Jajko przepiórcze - 3 szt.
Porcje:
🥓
Tłuszcz
26г
🍚
Węglowodany
11г
🥩
Białko
75г
🔥
Kcal
Twarożek Wołogdy przetrzyj przez sito.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Podgrzej patelnię z budyniem. Mam ceramiczną. Nic się w nim nie przykleja i nie ma potrzeby dolewania oleju.
Do twarogu dodaj zamiennik cukru i jajka przepiórcze. Wszystko wymieszaj (ubijaj).
Pokrój cienkie płatki dyni na rozgrzaną patelnię. Zakryj całe dno. Na wierzchu ułóż serek wiejski. Spłaszczyć. Za pomocą noża wykonaj nacięcia w siatce.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawać na gorąco! Smacznego.
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku