Dodaj do planów
Czas przygotowania
5 min.
Czas gotowania
3 godz. 30 min.
Porcje
4
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!
Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Zupa z suszonych borowików z kalafiorem i babką płesznik.
Na listach u 0 osób
Gotuję
Ugotowano
Zaplanowano
Wszystkich składników: 9
Porcje:
Pieczony kalafior - 250 g
Psyllium - 10 g
Liść laurowy - ½ g
Grzyby - 35 g
Woda - 500 ml
Czarny pieprz - do smaku
Kolendra - do smaku
Zieleń - do smaku
Ogórki konserwowe - 100 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
29г
🍚
Węglowodany
102г
🥩
Białko
27г
🔥
Kcal
Namocz 35 g grzybów w 350 ml gorącej wody. Pozostawić na około 1-2 godziny.
Zagotuj. Jeśli jesteś pewien czystości swoich grzybów, możesz je ugotować w tej samej wodzie, w której je moczono.
Po ugotowaniu usuń pianę i dodaj więcej wody. Gotująca się woda. Dodałem około 500ml. Pozostawić do gotowania na godzinę.
Dodaj kalafior. Ugotowałem. Można zamrozić. Świeży. Dodać liść laurowy, zmielone nasiona kolendry, ziele angielskie. Na tym etapie można dodać ogórki kiszone.
Zagęścić zupę psyllium. Podczas serwowania dodaj śmietanę, ser, warzywa itp.
Zupa jest gęsta i pożywna:
Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku