
Czas przygotowania
10 min.
Czas gotowania
10 min.
Porcje
5
Trudność
Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR aparatem, a znajdziesz się na tej stronie!
Na iOS możesz użyć wbudowanego aparatu, na Androidzie musisz pobrać aplikację do skanowania kodów QR.
Suflet twarogowy z persymoną bez cukru
Łącznie składników: 4
Porcje:
Persymona - 230 g
Twarożek 5% - 240 g
Mleko 3,2% (pasteryzowane) - 150 g
Jadalna żelatyna - 10 g
Porcje:
🥓
Tłuszcz
18г
🍚
Węglowodany
47г
🥩
Białko
55г
🔥
Kcal
Twarożek, mleko, persimmon, żelatyna

Obierz persimmon z rdzenia i skóry

Rozpuść żelatynę w gorącym mleku zgodnie z instrukcją

Wlać mieszaninę do twarogu z persymonami

Ubij blenderem (w razie potrzeby możesz dodać cukier, wanilię, sok z cytryny)

Przelać do foremek i wstawić do lodówki do stężenia.

Smacznego!?

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku