Używamy plików cookie, aby poprawić jakość korzystania z MealWings. Klikając przycisk, zgadzasz się z naszą polityką prywatności.

Zupa jarzynowa z serem topionym na bulionie z kurczaka

Trudność: Średnia

8 Porcje

0.0

Dodaj do planów


Zupa jarzynowa z serem topionym na bulionie z kurczaka

Dodaj do planów


Czas przygotowania

5 min.

Czas gotowania

30 min.

Porcje

8

Kuchnia

Ukraińska

Trudność

Nie chcesz przepisywać linku? Zeskanuj kod QR kamerą i przejdź do tej strony!

Na iOS można użyć wbudowanej kamery, na Androidzie trzeba pobrać aplikację do skanowania kodów QR.

O tym przepisie

Masz ochotę na coś lekkiego i smacznego na obiad? Przygotuj zupę jarzynową z serem topionym na bulionie drobiowym. Zachwyci Cię swoim delikatnym, kremowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Duża ilość warzyw sprawia, że to pierwsze danie jest niezwykle zdrowe i apetyczne. Przepis jest bardzo prosty i szybki, doskonale pomoże urozmaicić codzienne menu. Wygodnie jest użyć gotowego lub zamrożonego na zapas bulionu drobiowego, w takim przypadku przygotowanie zajmie nie więcej niż 30 minut.

Суп з кабачків Курячий бульйон Овочевий суп Курячий суп з овочамиСуп з плавленим сиром

Na listach u 0 osób

Gotuję

00%

Ugotowano

00%

Zaplanowano

00%

Lista składników

Wszystkich składników: 15

Porcje:

1.

bulion z kurczaka - 2 l

Loading...
2.

Ser topiony - 200 g

Loading...
3.

Ziemniak - 700 g

Loading...
4.

Cukinia - 400 g

Loading...
5.

papryka - 150 g

Loading...
6.

Marchewka - 200 g

Loading...
7.

Cebula - 150 g

Loading...
8.

Czosnek - 1 ząbek

Loading...
9.

Oliwa z oliwek do smażenia - 30 ml

Loading...
10.

Sól - 1 łyżeczka

Loading...
11.

Świeżo zmielony czarny pieprz - 0.3 łyżeczka

Loading...
12.

Przyprawa Khmeli-suneli - ½ łyżeczka

Loading...
13.

Liść laurowy - 1 szt.

Loading...
14.

Piment - 3 szt.

Loading...
15.

Zieloni (koperek i pietruszka) - ½ pęczek

Loading...

Fakty żywieniowe

Porcje:

🥓

17%

Tłuszcz

73г

🍚

60%

Węglowodany

265г

🥩

23%

Białko

102г

🔥

2088

Kcal

Średnia dzienna norma

* Obliczenia makroskładników gotowego dania dla 8 porcji

Etapy przygotowania

1

Krok 1

Rosół z kurczaka wlej do garnka, doprowadź do wrzenia. Ziemniaki umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę niewielkiej wielkości. Opuść warzywa do garnka z wrzącym bulionem.

Rosół z kurczaka wlej do garnka, doprowadź do wrzenia.
Ziemniaki umyj, obierz ze skórki, pokrój w kostkę niewielkiej wielkości. Opuść warzywa do garnka z wrzącym bulionem.
2

Krok 2

Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Marchew umyj, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Pokrój słodką paprykę w drobną kostkę. Wyłóż warzywa na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.

Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Marchew umyj, obierz ze skórki, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Pokrój słodką paprykę w drobną kostkę. Wyłóż warzywa na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek.
3

Krok 3

Mieszając, podsmaż składniki na średnim ogniu do miękkości. Cukinię umyj, pokrój w drobną kostkę, dodaj do reszty warzyw. Wymieszaj, kontynuuj podsmażanie składników razem jeszcze 3-4 minuty. Młodej cukinii nie trzeba obierać przed przygotowaniem, w bardziej dojrzałych warzywach uprzednio usuń skórkę i nasiona.

Mieszając, podsmaż składniki na średnim ogniu do miękkości. Cukinię umyj, pokrój w drobną kostkę, dodaj do reszty warzyw. Wymieszaj, kontynuuj podsmażanie składników razem jeszcze 3-4 minuty. Młodej cukinii nie trzeba obierać przed przygotowaniem, w bardziej dojrzałych warzywach uprzednio usuń skórkę i nasiona.
4

Krok 4

Kiedy ziemniaki w zupie będą w pół miękkie, dodaj do garnka podsmażone warzywa.

Kiedy ziemniaki w zupie będą w pół miękkie, dodaj do garnka podsmażone warzywa.
5

Krok 5

Ser topiony zetrzyj na tarce i wrzuć do zupy po warzywach. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści w bulionie. Opcjonalnie do przygotowania można użyć miękkiego sera w kubeczkach.

Ser topiony zetrzyj na tarce i wrzuć do zupy po warzywach. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści w bulionie. Opcjonalnie do przygotowania można użyć miękkiego sera w kubeczkach.
6

Krok 6

Gotuj zupę warzywną na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj sól, przyprawy, liść laurowy i ziele angielskie. Dla aromatu dodaj drobno posiekaną świeżą zieleninę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.

Gotuj zupę warzywną na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Pod koniec gotowania dodaj sól, przyprawy, liść laurowy i ziele angielskie. Dla aromatu dodaj drobno posiekaną świeżą zieleninę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
7

Krok 7

Ponownie doprowadź zupę do wrzenia i zdejmij garnek z ognia. Gotową zupę z serem topionym rozlej do porcji na talerze i podawaj.

Ponownie doprowadź zupę do wrzenia i zdejmij garnek z ognia. Gotową zupę z serem topionym rozlej do porcji na talerze i podawaj.
8

Krok 8

Smacznego!

Smacznego!

Smacznego!

Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku

Komentarze

Musisz się zalogować, aby dodać komentarz